Кабмін вирішив закрити пункт пропуску “Нові Яриловичі”, через який хасиди намагаються потрапити в Умань

Кабінет Міністрів України підтримав закриття пункту пропуску “Нові Яриловичі” на кордоні з Білоруссю в Чернігівській області. Про це 16 вересня заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє в Telegram пресслужба МВС України.

Рішення про закриття пункту пропуску ухвалили під час засідання уряду.

“Такі обмежувальні заходи впроваджені через поширення коронавірусної хвороби”, – зазначили у МВС.

Із 28 серпня до 28 вересня 2020 року кордон України закрили для іноземців у зв’язку із загостренням епідемічної ситуації, таке рішення ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів 26 серпня.

“Європейська правда” з посиланням на джерела повідомила, що рішення Кабміну було продиктовано прагненням не допустити паломництва хасидів на святкування Рош га-Шана.

За два дні до закриття кордону хасиди почали прибувати в Україну. 14 вересня в Держприкордонкомітеті Білорусі повідомили, що на кордоні з Україною перебуває понад 1,5 тис. хасидів, які вимагають пустити їх на святкування єврейського Нового року (Рош га-Шана). У Держприкордонслужбі України заявили, що очікують прибуття до кордонів України 4 тис. хасидів.

Зараз кордон із Білоруссю охороняють у посиленому режимі. Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив уряду домовитися з Україною про надання “зеленого коридору” для хасидів.

Міністерство закордонних справ України звернулося до Білорусі із клопотанням не оформляти хасидів на виїзд в Україну, повідомила пресслужба МЗС України.





ІНШІ НОВИНИ