Верховний Суд вирішив звернувся до КС щодо можливості притягнення Зеленського до адмінвідповідальності

Верховний Суд України вирішив звернутися до Конституційного Суду для роз’яснення, чи можна притягнути Президента України Володимира Зеленського до адміністративної відповідальності через порушення карантину. Про це журналісту УНН повідомили в пресслужбі ВС.

На питання, чи Верховний Суд вирішив звернутися до Конституційного Суду України з проханням розтлумачити чи можливо притягнути Зеленського до адміністративної відповідальності, в пресслужбі відповіли: “Так, звернення є. За нього проголосували (на пленумі сьогодні — ред.)”.

Нагадаємо, раніше у пресслужбі Офісу Президента заявляли, що безвідносно до рішення, яке ухвалить суд, Зеленський сплатить суму, рівнозначну сумі штрафу за порушення карантину у Хмельницькому.

Як повідомлялося, справу щодо штрафу Зеленському за каву у Хмельницькому передали до Верховного Суду.

Нагадаємо, адміністративний протокол, складений стосовно Президента України Володимира Зеленського через порушення карантинних обмежень під час робочої поїздки на Хмельниччину, розглянув 19 червня Хмельницький міський районний суд.

Як повідомлялося, 10 червня на Президента України Володимира Зеленського, керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка склали адмінпротоколи через порушення карантинних обмежень під час робочої поїздки на Хмельниччину.

Як зазначили правоохоронці, поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) на власника кафе та відвідувачів.





ІНШІ НОВИНИ