Конституційний суд вирішить, чи можна покарати Зеленського за похід у кав’ярню на карантині

Верховний суд вирішив, що проблему покарання президента Володимира Зеленського за похід у кав’ярню всупереч карантину має розв’язати Конституційний суд.

Про це повідомляє прес-служба ВС.

Суд вирішив офіційно звернутися до КС за тлумаченням першої частини статті 105 Конституції, яка каже — «президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень».

Конституційний суд має вирішити, чи розповсюджується цей імунітет на адміністративні правопорушення. ВС зазначає, що в Основному законі не конкретизовано, про яку недоторканність ідеться.

За що хочуть покарати Зеленського?

На початку червня президент опублікував фото з кав’ярні Хмельницького, на якому разом з ним можна побачити главу Офісу президента Андрія Єрмака, мера Хмельницького Олександра Симчишина, а головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко дивиться на цю компанію здалеку.

Сходили у кафе вони всупереч тодішнім карантинним заходам, за що всі чиновники заплатили штраф. Однак Зеленського суд відмовився карати, бо він має імунітет.

Суддя призупинив провадження і звернувся до Верховного суду для розтлумачення, чи можна очільника держави притягнути до адміністративної відповідальності. Тепер же справа дійшла до Конституційного суду.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ