Зеленський: Київ не увійшов у першу десятку найкращих для життя українських міст

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Київ не увійшов у першу десятку найкращих для життя українських міст. Сьогодні вони презентують першочергові кроки, щоб Київ отримав той вигляд, на який заслуговує. Про це він сказав під час брифінгу з нагоди висування Київським осередком партії “Слуга народу” кандидатів у депутати міськради та мера міста, передає кореспондент УНН.

“Минулого року в одному з рейтингів міста за якістю життя Київ, на жаль і поки що, посів 173 місце. Поступився столиці Габону, столиці Уганди. А серед українських міст, визнаних найкращими для життя, Київ не увійшов навіть у першу десятку. Хтось може сказати, що я не об’єктивний. Мають бути рейтинги, де Київ знаходиться серед лідерів. Так, вони є. Це рейтинг за рівнем забруднення повітря, який Київ очолює другий рік поспіль, і рейтинг найдорожчих міст для життя, де Київ щороку, де Київ, на жаль, щороку підіймається на десятки позицій вгору”, – сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що столиця – це дім всіх українців і обличчя України.

“Київ – це душа України. І ми не хочемо бачити, як в цю душу плюють викиди та смог… Ми всі хочемо, щоб наше улюблене місто нарешті отримало той вигляд, на який давно заслуговує. Стало комфортним. Зручним. Сучасним. Затишним. Містом, що тоне у цвіті каштанів, а не мафах біля кожної станції метро”, – додав Президент.

Він зазначив, що це буде місто для киян і гостей столиці.

“Сьогодні ми презентуємо першочергові кроки на цьому шляху. Та найголовніше – презентуємо людей, які зможуть втілити їх у наше з вами сучасне життя”, – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський закликав українців боротися і змінювати державу.





ІНШІ НОВИНИ