Ніцой влаштувала мовний скандал у супермаркеті Києва та погрожувала поліцією

Українська письменниця Лариса Ніцой посварилася з касиром супермаркету “Варус”, який знаходиться на в’їзді до Києва. Вона влаштувала скандал, оскільки дівчина в магазині намагалася розмовляти з нею російською, ігноруючи її прохання.

Про це Лариса Ніцой написала на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначається, касир запитала письменницю, чому вона не може розмовляти російською мовою, а у відповідь їй Ніцой сказала: “Розумієте, – починаю ввічливо пояснювати “бідній касирці”, яка ігнорує моє прохання. – У мене на війні загинули друзі. Ті, хто в них стріляли, говорили російською. Тому ви у мене асоціюєтеся з ворогом”.

“У Конституції ніде не написано, що Ви мене в магазині повинні обслуговувати російською. Більше того, в Україні діє закон про мову, в якому сказано, що в публічному просторі застосовується українська мова. Тому закон на моєму боці. Якщо ви не вірите мені, я викличу поліцію і нехай вона вам пояснить”, – продовжила Ніцой.

Письменниця влаштувала скандал в магазині, викликала адміністратора. На що остання таки сказала касиру обслуговувати відвідувачів українською. Дівчина обурилася і додала, що вона з Владивостока і хотіла б розмовляти так, як їй хочеться.

“Вони і далі беруть на роботу упоротих і “бєстолочєй”. Їм усім разом байдужі наші почуття, травми, болі, наша історична правда і що у нас хтось там гине… Їм байдуже, що через ці тупі розмови і сварки ми не будуємо Україну. Ми не можемо впрястися в одну упряж, щоб спільно йти до мети. До процвітання нашої країни. Їм на це плювати. Вони сліпі до наших страждань. Вони глухі до наших прохань. Ніяка наша любов, наші обійми, наші реверанси не допомагають. Це тільки шкодить. Наші прояви толерантності вони сприймають як нашу слабкість”, – додала письменниця.

Серіал «О бєдной касіркє замолвітє слово». Серія 2006780005400032.Ніч. Повертаюся зі Львова на Київ. На в’їзді до…

Publiée par Larysa Nitsoi sur Lundi 21 septembre 2020

Джерело





ІНШІ НОВИНИ