Опублікований рейтинг кращих шкіл України 2020 року

Сайт Освіта.ua склав щорічний рейтинг кращих закладів загальної середньої освіти України за підсумками проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року.

Навчальні заклади в таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів і з урахуванням загальної кількості тестів, які здали випускники кожної школи.

Четвертий рік незмінним лідером в Україні за результатами зовнішнього незалежного оцінювання випускників залишається Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті імені Івана Франка.

На другій сходинці, як і в минулому році, виявився столичний ліцей «Інтелект».

Третю позицію в цьому році зайняв Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Технічний ліцей НТУУ «Київський політехнічний інститут» залишився на четвертому місці в рейтингу. На п’ятій сходинці опинився приватний київський ліцей «Екологія і культура».

Шосте місце в рейтингу зайняв столичний ліцей «Наукова зміна». З минулорічного п’ятнадцятого на сьоме місце піднявся Києво-Печерський ліцей № 171 «Лідер».

Природничо-науковий ліцей №145 м.Києва, Русанівський ліцей м.Києва та Житомирський міський ліцей при Житомирському державному технологічному університеті зайняли 8-е, 9-е і 10-е місця.

Всього в першу десятку рейтингу потрапили 8 навчальних закладів з Києва та по одному навчальному закладу зі Львова та Житомира.

У двадцятку кращих навчальних закладів України за результатами ЗНО також увійшли школи Дніпра, Харкова та Івано-Франківська.

Крім основного рейтингу шкіл України, на сайті опубліковані рейтинги шкіл усіх обласних центрів і областей України, а також рейтинги шкіл з окремих предметів зовнішнього незалежного оцінювання.

Лідером рейтингу за результатами ЗНО серед областей стала Львівщина. Друге і третє місця зайняли Сумська та Тернопільська області відповідно.

Високі результати тестування також продемонстрували випускники навчальних закладів Волинської, Харківської та Черкаської областей.

Серед обласних центрів перше місце зберіг Київ, на другому і третьому місці опинилися Львів і Рівне, які посунули з другої на четверту сходинку Тернопіль. Серед лідерів за результатами тестування також виявилися Харків та Івано-Франківськ.

Відзначимо, що на результати зовнішнього незалежного оцінювання конкретного учасника впливає ряд факторів, серед яких, крім якості організації навчального процесу в навчальному закладі, ще й такі важливі, як тип і розташування закладу, склад, матеріальне становище і рівень освіти сім’ї, умови навчання, самостійна підготовка до тестування, додаткові платні послуги і т. д.

Рейтинг складений Освіта.ua з використанням статистичних даних основної сесії ЗНО 2020 року, опублікованих на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.





ІНШІ НОВИНИ