У дружини Медведчука з’явився будівельний бізнес в Москві

Дружина кума Володимира Путіна і голови політради партії ОТЗЖ Віктора Медведчука – телеведуча Оксана Марченко на початку осені стала власницею російської компанії, яка спеціалізується на будівництві, інженерних роботах і проектуванні.
Про це повідомляє програма “Схеми”.

За даними реєстру юридичних осіб Російської Федерації 11 вересня російська компанія “Південь Енерго”, яку, згідно з декларацією Віктора Медведчука, контролює його дружина Оксана Марченко стала єдиною власницею компанії “НЗНП Інжиніринг”.

ТОВ “НЗНП Інжиніринг” зареєстровано в Москві 1 квітня, а його основним напрямком вказана “діяльність замовника-забудовника, генерального підрядника”, додаткові види діяльності – діяльність в галузі архітектури, інженерні вишукування в будівництві, управління проектами.

“НЗНП Інжиніринг” з серпня 2020 року є членом “Асоціації проектувальників Південного округу”, як зазначено на сайті асоціації. Південний округ – територіальне об’єднання, в яке входить і Ростовська область, де розташований завод, що належить родині Медведчука-Марченко.

Назва будівельної фірми співзвучна з рядом компаній сім’ї Віктора Медведчука і Оксани Марченко, задіяних у видобутку і переробці нафтопродуктів на території Російської Федерації.

Зокрема: “НЗНП Трейд” – компанія, яка на сумнівному конкурсі отримала право добувати нафту на Гавріковському родовищі в Ханти-Мансійському окрузі, ТД “НЗНП” – компанія, яка займається продажем нафтопродуктів, “Югтранс-НЗНП” – компанія-перевізник і АТ “НЗНП” (Новошахтинський завод нафтопродуктів).

Раніше журналісти встановили, що нафтопродукти з цього підприємства, незважаючи на жорсткі санкції США, накладені на Віктора Медведчука в 2014 році, поставляються в порт Х’юстона для американської корпорації Exxonmobil, а також в окупований Крим.

Директором “материнської” для всіх цих нафтових структур компанії (ТОВ “Південь Енерго”) є Валерій Пак – колишній заступник міністра природних ресурсів Росії і екс-глава Федерального агентства по користуванню надрами.

У 2018 році журналісти повідомляли, що зять Віктора Медведчука Андрій Рюмін теж вирішив зайнятися будівництвом в Росії.

Як повідомлялося, раніше сам Віктор Медведчук підтверджував, що його дружина, телеведуча Оксана Марченко, тільки формально володіє бізнесом, а управляє бізнесом він сам.

“Оксана Марченко, моя дружина, не займається бізнесом, вона володіє бізнесом, а керую бізнесом я. Чому я не можу володіти бізнесом. Тому що мої “улюблені” американці з березня 2014 року ввели санкцію стосовно мене. З цим пов’язані особливості бізнесу, який належить сьогодні родині “, – скаржився Медведчук.





ІНШІ НОВИНИ