Депутати зі “Слуги народу” пропонують встановити оклад голові Нацради з телебачення у сумі 80,1 тис. гривень

Депутат Микита Потураєв (фракція “Слуга народу”) і заступник голови фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Євгенія Кравчук пропонують Верховній Раді встановити посадовий оклад голові Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в розмірі 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (80,08 тис. гривень).
Відповідний законопроект № 4107 був зареєстрований в парламенті 17 вересня, передають Українські Новини.

Згідно з пояснювальною запискою, депутати пропонують вдосконалити оплату праці членів Національної ради та працівників апарату, яка буде забезпечувати достатні матеріальні умови для належного виконання ними службових обов’язків, стимулювати досягнення високих результатів у службовій діяльності, забезпечувати відбір до Національної ради висококваліфікованих кадрів і гарантувати принцип незалежності Національної ради в своїй діяльності.

Депутати пропонують парламенту встановити посадові оклади членів Національної ради відповідно до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1 прожитковий мінімум для працездатних осіб (2 102 гривні)), встановленого на 1 січня календарного року: для голови Національної ради – 40 (80,08 тис. гривень), для першого заступника голови Національної ради – 37 (77,8 тис. гривень), для заступника голови Національної ради і відповідального секретаря Нацради – 35 (73,6 тис. гривень), для члена Нацради – 33 (69,4 тис. гривень).

Депутати пропонують парламенту встановити членам Національної ради надбавки, доплати, премії та інші виплати в межах відповідних бюджетних призначень в порядку і розмірах, визначених Кабінетом Міністрів України і за рішенням Національної ради, при цьому розмір місячної премії голови, першого заступника голови, заступника голови, відповідального секретаря, члена Національної ради не може перевищувати 30 відсотків його посадового окладу.

Крім того, членам Національної ради пропонується встановити щорічну оплачувану відпустку тривалістю 30 календарних днів з виплатою матеріальної допомоги на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати.

Згідно з декларацією Ольги Герасим’юк за 2019 рік, яка займала тоді посаду першого заступника голови Нацради, в 2019 році вона отримала 370,423 тис. гривень зарплати, таким чином її середньомісячна зарплата склала 30,9 тис. гривень, що в 2,5 рази менше запропонованого в законопроекті рівня окладу першого заступника голови (без урахування премій та інших доплат).

Депутати також пропонують встановити, що організацію роботи голови і членів Національної ради забезпечує патронажна служба, до складу якої входять: помічники-консультанти членів Національної ради (по одному представнику), помічник і референт голови Національної ради, крім того, голова Нацради має право призначити радника на громадських засадах.

Посадовий оклад помічників-консультантів членів Національної ради, помічника і референта голови Національної ради встановлюється в розмірі ⅓ від розміру окладу голови Нацради, встановлення премій та інших виплат працівникам патронажної служби здійснюється в порядку і розмірах, визначених Кабінетом Міністрів України.





ІНШІ НОВИНИ