Уряд підготував закон, який торкнеться всіх українських туристів

Мінкульт спільно із Держкомтуризмом та профільним комітетом ради презентували оновлений законопроект про туризм. Він зокрема передбачає обов’язкове страхування українських подорожуючих.

Законопроект презентував міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, повідомляє телеграм-канал Команда Зеленського. «Напевно, вперше в історії України ми спостерігаємо такий великий інтерес до сфери туризму. Він може зрушити з місця багато речей – охорону культурної спадщини, інфраструктуру, може наповнити місцеві бюджети та державний бюджет новими грошима. Це одна з тих галузей, яка дійсно об’єднує країну. І в спільному пориві, сподіваюсь, ми зможемо багато що змінити», – заявив чиновник.

Новий закон про туризм передбачає наступні нововведення:

Підвищення безпеки туристів. Запроваджується обов’язкове страхування на повернення наших туристів до України та компенсацію їм вартості проживання, харчування під час вимушеного перебування за кордоном.

Створення єдиного туристичного реєстру – електронної бази туроператорів, турагентів, готелів, хостелів та фахівців туристичного супроводу. Так держава зможе отримувати актуальну статистику та ефективно взаємодіяти з турбізнесом.

Додаткове фінансування туризму на місцях. Гроші на це спрямовуватимуть зі спеціально створених цільових туристичних фондів.

Категоризація готелів за кількістю «зірок» відбуватиметься за світовими стандартами.

Виведення туристичної галузі з тіні та визначення єдиних стандартів для всіх учасників ринку.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ