Надання “вільної економічної зони” Донецькій і Луганській областям не підтримує близько 45% українців – опитування

За результатами опитування надання “вільної економічної зони” Донецькій і Луганській областям не підтримує 45% українців. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології.

“За результатами опитування, 45% серед усіх респондентів не підтримують надання „вільної економічної зони“ Донецькій і Луганській областям”, — сказано у повідомленні.

Зазначається, що підтримують надання — 33.5%. Причому, рівень підтримки зростає із Заходу на Схід з 27% до 46%.

Окрім цього, респондентам ставилося запитання “А що саме, на Вашу думку, означає „вільна економічна зона“?” у відкритій формі, тобто респонденти “своїми словами” говорили, що саме вони розуміють.

“Загалом, 32% респондентів повідомили, що вони не можуть відповісти на запитання. Решта 68% дали відповіді, які, з одного боку, демонструють строкатість розуміння „вільної економічної зони“. З іншого боку, багато відповідей респондентів скоріше свідчать про відсутність належного поінформованого розуміння, про що саме йде мова”, — додається у повідомленні.

Довідка: з 17 до 19 жовтня 2020 року КМІС провів власне опитування методом CATI на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України — АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 505 інтерв’ю.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує: 4,5% для показників близьких до 50%, 3,9% — для показників близьких до 25%, 2,7% — для показників близьких до 10%.

Нагадаємо, минулого тижня Президент України Володимир Зеленський оприлюднив запитання анонсованого ним опитування на 25 жовтня.

Перелік питань виглядає так:

  1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  3. Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
  4. Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях — для зменшення болю у важких хворих?
  5. Чи підтримуєте ви право України на використання безпекових гарантій визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?




ІНШІ НОВИНИ