Стало відомо, чи поновляться заняття в українських школах з листопада

Навіть за умови найбільш песимістичного сценарію, в листопаді початкову школу і дитячі садки не закриватимуть, причому це вже погоджено з Міністерством освіти і науки та Міністерством охорони здоров’я.

Таку заяву озвучив глава комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Сергій Бабак. За словами народного обранця, діти не можуть займатися дистанційно.

«Тому що діти не можуть займатися дистанційно – у них ще немає самосвідомості такого рівня, щоб вони могли самоорганізуватися. Тому ці два повинні працювати », – заявив він. А що стосується інших дітей, то в школу вони зможуть повернутися за умови відповідної епідеміологічної ситуації. В іншому випадку – їх тимчасово переведуть на дистанційне навчання. В цілому все буде рівні рекомендацій від уряду в залежності від «карантинних» зон. Далі рішення буде за місцевою владою, додав нардеп.

Як вже раніше повідомлялося, сьогодні в Україні вступили в силу оновлені зони карантину. Також міський голова Івано-Франківська заявив, що через «червоної зони» в місті нічого не зміниться. Причому сама «червона зона» в Україні істотно розширилася.





ІНШІ НОВИНИ