На українців цього тижня чекає тепла погода, з середи почнуться дощі

Тепло поступово залишатиме країну, похолодає до наступних вихідних.

Найближчий тиждень в Україні буде досить теплим, а починаючи з середи – трохи дощовим. Опади поширяться по всій території країни до наступних вихідних. Стовпчики термометрів цього тижня піднімуться до +25°.

Синоптики прогнозують, що останній тиждень жовтня буде теплим

Сьогодні, 26 жовтня, на більшості територій буде хмарно з проясненнями. Без опадів. Температура повітря + 6°…+25°.

У вівторок, 27 жовтня, по всій Україні – мінлива хмарність. На Івано-Франківщині – сонячно. У південних і західних областях очікуються дощі. По всій території країни температура повітря складе + 5°…+21°.

У середу сонячна погода прийде на південь і схід України. Стовпчики термометрів в декількох областях піднімуться до +18°. Опади очікуються лише у Вінницькій та Хмельницькій областях.

У четвер, 29 жовтня, в по всій країні знову – мінлива хмарність. Температура потрохи почне опускатися і досягне +15° в центральних областях.

У п’ятницю, 30 жовтня, мінлива хмарність збережеться тільки на півдні і сході, на решті території – хмарно. Повітря прогріється до +13°…+19°. Дощі очікуються тільки в Одесі та Вінниці.

У суботу, 31 жовтня, дощі поступово почнуть захоплювати Україну. Вони почнуть із західного, північного і центрального регіонів. На решті території збережеться хмарна погода з проясненнями. Температура +7°…+18°.

У неділю дощі з західних регіонів захоплять більше територій в центрі і продовжаться на сході. Невелика хмарність спостерігатиметься практично на всій території країни. Повітря в цей день прогріється максимум до +17° в Криму, а на заході – до +10°.

Народний прогноз на тиждень 26 жовтня – 1 листопада

26 жовтня — Муч. Карпа, Іверської ікони Божої матері. У цей день було прийнято паритися, виганяти з хворих хвороби, настоювати на молоці цілющі трави і пити цей відвар. У святого Карпа просили позбавлення від різних напастей, про втіху в бідах, про примноження родючості землі.

27 жовтня — Параскеви Терновської, Назарія. Параскева-П’ятниця — жіночої зимової роботи покровителька. За народною прикметою, вагітній жінці не можна було розчісувати волосся в цей день, побоюючись прогнівити святу і позбутися її допомоги під час пологів. Непогожа осінь — дощова весна.

28 жовтня — Євфимії (Юхима) Пасічники в цей день готували до зимівлі бджіл. Якщо сонце сходить, а над ним хмара — гарної погоди не чекай. Гарна погода збережеться, якщо у неба ясний, чисто-блакитний колір.

29 жовтня — муч. Лонгіна, сотника Якщо місяць на Лонгіна блідий — можливі мороз і сніг. Сонце бреде в хмарах, як у тумані, — до негоди.

30 жовтня — День пророка Осії. На пророка Осію колесо прощається з віссю — віз у сарай ставлять, сани на світ витягують — зима йде! По скрипу возових коліс на день Осія ворожили про врожай. Зозуля кує на сухому дереві — до морозу.

31 жовтня — день Луки. Доки лист з вишні чисто не опаде — скільки сніг ні падай, все буде танути. Лука — заступник жінок. Як не придбаєш до Луки, то не буде ані хліба, ні муки. Прийде Лука — стоять порожні луки.

1 листопада. В цей день зустрічали зиму й проводжали осінь. Наступали справжні морози. У народі говорили: хто в листопаді не мерзне, тому й у водохресну холоднечу не замерзнути. Якщо у цей день буде повна осіння грязюка — до справжньої зими залишилося чотири седмиці (28 днів). Зустріч зими на півночі, перші морози — початок зими. Високо летять перелітні птахи — снігу буде багато, а низько — мало.





ІНШІ НОВИНИ