Епіфаній прокоментував визнання ПЦУ ще однією церквою

Процес визнання Православної Церкви України триває і завершиться повним визнанням від усіх Помісних Церков. Про це сказав Митрополит Епіфаній під час своєї недільної проповіді, згадавши визнання Кіпрською церквою автокефалії ПЦУ, повідомляє видання «Духовний Фронт України».

«Ще на початку року я говорив, зокрема і в цьому храмі, про те, що ми чекаємо, що визнання з боку інших Помісних Церков продовжаться. На жаль, пандемія вплинула і на церковне життя, бо всі Помісні Церкви зіткнулися з новими викликами, які негайно треба було долати, а тому всі інші справи були відкладені. І через те, що майже рік минув від того часу, коли з нами увійшов у спілкування Олександрійський Патріархат, і після цього процес визнання ніби призупинився, – зазвучали голоси, що визнань нібито більше і не буде. Але ми бачимо, що сама дійсність відкидає ці голоси сумнівів, як безпідставні. І хоча часу минуло більше, ніж нам би очевидно хотілося, але те, у чому ми були твердо переконані, здійснилося – процес визнання триває. І ми не маємо і не повинні мати жодного сумніву в тому, що скільки би він не вимагав часу, але він завершиться повним визнанням від усіх Помісних Церков, в тому числі й тієї, яка найбільше зараз перешкоджає його успіху», – сказав митрополит Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ підкреслив, що на боці Української Церкви – правда, канонічний порядок і церковна традиція. «Тому як ми досягли отримання Томосу, хоча безліч було голосів тих, хто казав, що цього ніколи не станеться – так само Православна Церква України досягне і встановлення молитовного та євхаристійного спілкування з усіма Помісними Церквами».

На завершення свого слова Митрополит Епіфаній закликав молимося за здоров’я і успішне служіння Блаженнійшого Архієпископа Кіпрського Хризостома, за всю Кіпрську Церкву та побожний народ Кіпру, за їхні мир і процвітання.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ