На Донеччині пасажири маршрутки принизили жінку за українську мову

У місті Слов’янську пасажири маршрутки принижували жінку за те, що вона українською мовою попрохала їх одягнути захисні маски. Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремень вважає це падінням суспільної моралі і просить керівництво міста та Нацполіцію відреагувати на цю ситуацію. Про це він написав у Facebook, передає УНН.

“Гнівна реакція суспільства на приниження жінки, яка у місті Слов’янськ звернулася українською до пасажирів у громадському транспорті одягнути захисні маски, не залишиться поза моєю увагою як Уповноваженого. Приниження через застосування державної мови – це падіння суспільної моралі. Байдужість водія маршрутного автобуса, як і деяких чиновників, які більше зайняті місцевими виборами, аніж виконанням законів, обурює”, – написав Кремень.

Він звернувся до керівництва міста Слов’янськ вжити невідкладних заходів оперативного реагування на цей ганебний факт.

“Перевізник і водій повинні дбати як про здоров’я і безпеку пасажирів, так і порядок на маршрутних лініях. Також прошу Національну поліцію України ідентифікувати осіб, які цькували жінку, застосовували силу, намагаючись виштовхати з маршрутного автобуса, та вжити щодо них заходів, передбачених чинним законодавством України”, – додав Уповноважений.

Нагадаємо, голова української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що українською мовою не можна повернути Донбас. Якщо і виносити питання про мову, то не про державність російської, а про її застосування.





ІНШІ НОВИНИ