Цькування у маршрутці Слов’янська через українську мову влаштувала кандидат у депутати – соцмережі

Особу чоловіка, який погрожував і лаявся, поки що не встановили.

За інформацією ЗМІ та соцмереж, однією з учасниць конфлікту в маршрутці Слов’янська Донецької області, який стався через українську мову, виявилася кандидатка в депутати міськради від “Нашого краю” Валентина Павлова.

Її ідентифікували користувачі соцмереж, повідомляє “Радіо Свобода”.

Журналістам вдалося дізнатися, що жінка працювала вихователем у трьох дитячих садках, спеціалістом абонентського відділу і бухгалтером. Зараз – на пенсії.

За фактом інциденту поліції відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 КК (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Санкція статті передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Мовний конфлікт у маршрутці Слов’янська: всі подробиці

Раніше у місті Слов’янськ Донецької області в одній з міських маршруток стався конфлікт. Зокрема, там влаштували цькування жінці, яка українською мовою зробила зауваження одному з пасажирів за неправильне носіння маски.

Дві особливо агресивні жінки вступили у тривалу перепалку з україномовною пасажиркою. “Ми вже на таких надивилися, он, довели країну незрозуміло до чого. “Громадська діячка”! Приїхали до нас сюди, на наш Схід, життя від вас немає!” – вигукнула одна з них.

Однак на цьому конфлікт не вичерпався — до жінки, яка знімала те, що відбувається на відео, підскочив чоловік і почав з матами смикати її за руки, намагаючись виштовхнути з маршрутки.





ІНШІ НОВИНИ