Топ-керівництво Укроборонпрому вдруге проходить поліграф

У державному концерні “Укроборонпром” триває друга перевірка топ-менеджменту Концерну та директорату на поліграфі. Цю практику розпочали в Укроборонпромі зі зміною команди Концерну рік тому. Дослідження з використанням поліграфу – один із елементів програми доброчесності та антикорупційної політики, які запровадила в Укроборонпромі нова команда.

Очікується, що всього перевірку пройдуть 52 співробітники Концерну, які представляють керівний склад. Йдеться про виконуючого обов’язки генерального директора, його заступників, керівників структурних підрозділів та менеджерів проєктів.

Вчора, 23 листопада 2020 року, перевірку на поліграфі вже успішно пройшли топ-менеджери Укроборонпрому: в. о. генерального директора Ігор Фоменко, перший заступник гендиректора Роман Бондар, заступник гендиректора з фінансово-економічних питань Сергій Іванюта та заступник гендиректора з безпеки Костянтин Бушуєв. На черзі – заступник гендиректора з маркетингу та збуту Михайло Морозов та директор з питань активів, корпоративних прав та ДОЗ Мустафа Найєм. Вперше команда Укроборонпрому проходила поліграф перед призначенням на посади.

Психофізіологічне дослідження вдруге підтвердило, що жоден із перелічених представників топ-керівництва Укроборонпрому, які вже побували на поліграфі, не зловживав службовим становищем, не отримував особистої або неправомірної вигоди, не працювавв інтересах третіх сторін, в тому числі на спецслужби іноземних держав.

Проходження досліджень із застосуванням поліграфа для усього керівного складу Концерну, а також кандидатів на посади керівників підприємств-учасників, є обов’язковим і проводиться на регулярній основі.

Це дозволяє мінімізувати корупційни ризики і запобігти зловживанням та конфлікту інтересів, підвищити рівень прозорості та доброчесності працівників Концерну.

У разі виявлення інформації чи фактів недоброчесності за результатами поліграфу в ДК “Укроборонпром” проводять службове розслідування.

Відповідно до Наказу ДК “Укроборонпром” №319 від 25 листопада 2019, перед прийняттям на роботу в Концерн чи на підприємства-учасники претенденти на керівні посади також проходять поліграф. Окрім того, дослідження можуть здійснюватися і при проведенні службових перевірок та заходів контролю.

Впроваджена нашою командою практика проведення психофізіологічних досліджень персоналу виявилась надзвичайно ефективною. Вона допомагає запобігти корупційним ризикам та витоку інформації, що є надзвичайно чутливим питанням як для оборонно-промислового сектору”, – заявив в.о. генерального директора Ігор Фоменко.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ