У Міносвіти обговорюють навчання дітей у школах з 5 років

Міністерство освіти і науки обговорює доцільність початку навчання дітей в школах з 5 років.

Про це виконувач обов’язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет написав у своєму Telegram-каналі, передають Українські Новини.

“Підкреслюю, що 5-річні та 6-річні діти вимагають різних підходів і компетенцій за формою і тривалістю навчання і дозвілля. “Це дорого”, – говорять експерти. Але наші діти не гірші за тих, хто вчиться в більш розвинених країнах, і тому аргументи на користь “економії” вважаю за недоцільні. Моє завдання – знайти можливості й підтримку”, – написав Шкарлет.

Він зазначив, що для Міносвіти дуже важлива думка кожного громадянина щодо організації 12-річного шкільного навчання, починаючи з 5 років, тому було ініційовано громадський діалог на цю тему.

З його слів, наразі обговорюються наступні ключові аргументи щодо змін: спадкоємність між дошкільним освітнім закладом і початковою школою; чим раніше починається освоєння дитиною корисних навичок, розвиток здібностей, тим успішнішою дитина стає в дорослому житті; сучасні діти розвиваються набагато швидше і значну роль в цьому відіграє темп розвитку інформаційних технологій.

Шкарлет додав, що закінчення школи в 18-19 років (за умови 12 класів) не є ключовим аргументом у цій дискусії.

Також він уточнив, що Міносвіти обговорює питання щодо організації 12-річного шкільного навчання за участю батьків, педагогів, психологів, педіатрів.

Нагадаэмо, у вересні 2017 року Верховна Рада прийняла нову редакцію закону “Про освіту”, який передбачає введення 12-річного навчання в школі.





ІНШІ НОВИНИ