ЄСПЛ об’єднав справу України проти Росії з позовом Нідерландів проти Москви

Дві українсько-російські справи об’єднали з позовом Нідерландів проти Москви щодо катастрофи МН17.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив заступник міністра юстиції України та уповноважений з питань Європейського суду з прав людини Іван Ліщина.

Він підкреслив, що у Європейському суді з прав людини приєднали позов України проти РФ через примусове вивезення учнів та студентів з окупованої території Донецької та Луганської областей до Росії на початку війни.

Представник Мін’юсту зауважив, що це рішення підвищує шанси України на успіх, тому, що тепер Київ має доступ до документів, які раніше були під таємницею слідства.

“Тепер ці матеріали будуть й в нашій справі. По-друге, приєднання другого заявника до справи підсилює її контекст: порушення прав людини з боку РФ в ході вторгнення на суверенну українську територію”, – підкреслив Ліщина.

Проте це рішення також може затягнути розгляд справи України проти РФ, оскільки заява Нідерландів ще не обговорена з РФ.

“В будь-якому випадку, ми проситимемо ЄСПЛ прискорити розгляд голандської справи для того, щоб об’єднання заяв, яке Україна підтримує, не призвело до затягування розгляду її скарг”, – підсумував Іван Ліщина.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ