У КСУ розповіли, скільки Тупицький витратив на свій відпочинок у Дубаї

У Конституційному суді України надали інформацію про скандальну відпустку свого очільника Олександра Тупицького у Дубаї.

Відповідне повідомлення оприлюднила прес-служба КСУ.

Як зазначається у повідомленні, відповідно до розпорядження голови КСУ від 5 січня 2021 року №1/1/2021-к/тр, Тупицький 6 січня та з 11 до 13 січня 2021 року офіційно перебуває у щорічній відпустці.

У КСУ заперечують, що Тупицький витрачав по 300 тисяч гривень на добу на оренду вілли в Дубаї, як про це писали раніше ЗМІ.

“6 січня 2021 року голова Суду Олександр Тупицький спільно з дружиною та сином вилетіли на відпочинок до Об’єднаних Арабських Еміратів, де пробудуть до 13 січня 2021 року. Вартість пакету послуг, наданого туристичним оператором на трьох осіб, становить 242 116,43 грн. У вартість туру входить авіапереліт в обидва боки, проживання у двокімнатному номері готелю, дворазове харчування, трансфер, страхування та вартість туристичного обслуговування.

Зазначене спростовує неправдиві заяви окремих осіб та ЗМІ стосовно оренди Олександром Тупицьким спільно із сім’єю королівської вілли в Дубаї вартістю 300 тисяч гривень на добу”, – зазначається у повідомленні.

Водночас у КСУ додали, що нарахований дохід (винагорода судді) Тупицького у грудні 2020 року склав 433 538,60 грн, “що повністю покриває суму витрат на туристичну поїздку”.

В повідомленні також заперечують інформацію ЗМІ, що під час відпочинку голова КСУ зустрічався з бізнесменами.

“Також, за словами Олександра Тупицького, інформація про його відпочинок в Дубаї з українськими та російськими бізнесменами, які причетні до кримінального світу, є відвертою брехнею. У разі оприлюднення персональних відомостей про зазначених осіб вони самостійно можуть скористатися своїм правом на захист честі, гідності й ділової репутації та спростування недостовірної інформації. Водночас Голова Суду вказав, що надав вичерпну інформацію з цього приводу і подальше спілкування припиняє”, – зазначили у КСУ.





ІНШІ НОВИНИ