Синоптики дали сніжний прогноз на початок наступного тижня

В Україну в кінці поточного – на початку наступного тижня повернуться дощі зі снігом, у понеділок, 25 січня, місцями навіть очікуються хуртовини. Температура не опускатиметься нижче 3 градусів морозу. Про це УНН повідомили в Укргідрометцентрі.

За прогнозом синоптиків, завтра, 23 січня, по країні без істотних опадів.

У наступні дві доби, 24-25 січня, в Україні, окрім сходу, пройдуть невеликі та помірні дощі, 25 січня у західних областях з мокрим снігом, у Карпатському регіоні в неділю значний дощ та мокрий сніг, в понеділок сильний сніг, хуртовини, на дорогах ожеледиця.

Температура вночі від 4° тепла до 3° морозу; вдень 1-7° тепла, завтра у південній та західній частині 7-12°.

У західних та південних областях 25 січня місцями пориви вітру 15-20 м/с.

На Київщині завтра без опадів. Температура вночі 0-2° морозу, вдень 2-4° тепла.

По Україні вже з середини листопада розігралася зимова погода. У ніч на 19 листопада в Україні були значні температурні контрасти – на заході та півдні +5°, на сході -20°. Екстремальні морози також обрушилися на Україну минулого тижня. Місцями температура сягала 26 градусів морозу.

Метеорологи зазначали, що морозна погода до мінус 26 градусів, яка пройшла Україною – це рідкісне явище, але не є аномалією. На думку синоптиків, якщо земля вкрита сніговим покривом, то для рослин не страшні низькі температури, але плодові дерева можуть померзнути.





ІНШІ НОВИНИ