У МОН розповіли, як будуть працювати школи під час карантину

В установі нагадали, що з 24 лютого по 30 квітня 2021 на всій території України введено адаптивний карантин, тому школи будуть працювати в іншому режимі, підкреслили в МОН.

22 лютого Міністерство освіти України опублікувало список рекомендацій для роботи шкіл під час адаптивного карантину. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу МОН.

В установі нагадали, що з 24 лютого по 30 квітня 2021 на всій території України введено адаптивний карантин. Залежно від епідемічної ситуації на території України в цілому або на території окремих регіонів встановлюється “зелений”, “жовтий”, “оранжевий” або “червоний”.

З 24 лютого на території України встановлюється “жовтий” рівень епідемічної небезпеки, згідно з яким, зокрема, забороняється:

  • відвідувати навчальні заклади здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 знаходиться понад 50% претендентів освіти та персоналу установи;
  • проводити в навчальних закладах масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю претендентів освіти з більш ніж однієї групи (класу) і в присутності глядачів (відвідувачів);
  • проводити масові (культурні, спортивні, наукові, освітні, професійні тематичні та інші) заходи за участю більше однієї особи на 4 кв. м. площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50% місць в кожному окремому залі.




ІНШІ НОВИНИ