Україна може відмовитися від переходу на літній і зимовий час

Комітет з питань економічного розвитку рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект про введення на всій території України єдиного київського часу без сезонного переведення годинників.

Про це повідомляє «Я і Закон» з посиланням на прес-службу парламенту.

Законопроект «Про обчислення часу в Україні» №4201 передбачає, перехід всієї країни на єдиний київський час, який відповідає часовому поясу UTC + 2.

«Наше завдання – встановити і закріпити єдиний київський час на всій території України без винятку», – повідомив автор законопроекту Руслан Стефанчук.

За словами нардепа, перехід на літній або зимовий час має негативний вплив на біоритми людини і не несе ніякої економічної вигоди.

«У висновках Європарламенту, Національної академії наук України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України відзначається, що переведення годинників не має ніякого економічного обґрунтування. Не існує досліджень, в яких було б доведено збереження електроенергії», – заявив Стефанчук.

Крім цього, за його словами, Луганська і частково Донецька, Харківська та Закарпатські області знаходяться в інших часових поясах, тимчасова різниця між ними становить 68 хвилин.

«У разі необхідності в законопроект до другого читання можуть внести зміни щодо надання деяким територіальним громадам права вводити регіональний робочий час», – підсумував нардеп.





ІНШІ НОВИНИ