Медіахолдинг Козака купив новий канал після санкцій: з’явилися перші анонси

Колишні співробітники телеканалів ZIK, NewsOne і “112 Україна”, які виявилися під санкціями внаслідок відповідного рішення РНБО, створюють новий канал на базі регіонального львівського каналу “Перший незалежний”.

Як повідомляє “Детектор Медіа”, запуск планується у квітні 2021 року. Згідно з даними Єдиного державного реєстру, 24 лютого у “Першого незалежного” змінився власник – ним стало ТОВ “Медіахолдинг Новини”. Організацію було створено 18 лютого 2021 року 100 працівниками каналів лідера “ОПЗЖ” Віктора Медведчука, проти якого теж введено санкції. Статутний капітал компанії склав 100 грн.

Із власних джерел видання отримало макети реклами нового каналу за участю співробітників холдингу “Новини”, канали якого припинили мовлення через санкції, — ведучих Анастасії Дайнод та Надії Сасс.

Водночас Роман Любицький, засновник та керівник ТОВ “Тайм медіа”, якому належав “Перший незалежний”, не підтвердив і не спростував інформацію про створення нового інформаційного каналу за участю ексспівробітників медіахолдингу Тараса Козака, однак він уточнив, що понад рік шукав покупців для свого каналу.

На базі львівського “Першого незалежного” відкриється новий телеканал
Також характерно, що Любицький був директором телеканалу ZIK до переходу його у власність Тараса Козака.

Крім того, за інформацією ЗМІ, керуватиме запуского новоствореного каналу телепродюсер Олексій Семенов, який раніше у різний час був продюсером “112 Україна”, NewsOne, Прямого каналу, а пізніше очолив медіахолдинг “Новини”, створений Козаком.

Нагадаємо, раніше стало відомо про намір керівництва медіахолдингу “Новости” створити новий телеканал. Відповідний документ виявився у розпорядженні ЗМІ. Засновниками його мало стати “максимально широке коло журналістів” закритих ZIK, NewsOne та 112.

Зазначимо також, що в опитуванні, проведеному OBOZREVATEL, більшість українців підтримали блокування мовлення телеканалів Медведчука. Хоча знайшлися й ті, хто вважає, що таке рішення є порушенням свободи слова в Україні. Респонденти, які підтримали санкції, говорили, що на зазначених телеканалах було “багато маніпуляцій”.





ІНШІ НОВИНИ