Герасим’юк про Прямий канал: Якщо порахувати всі «дзвіночки», то ми вже мали би їх давно «закрити»

На думку Герасим’юк, канал обрав роль «переслідуваного», який вдає з себе жертву.Герасим’юк про Прямий канал: Якщо порахувати всі «дзвіночки», то ми вже мали би їх давно «закрити»

Голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк вважає, що в етері Прямого каналу присутня партійна пропаганда і у мовника є дуже серйозні проблеми з об’єктивністю. Про це Герасим’юк заявила в інтерв’ю НВ.

«Їхня проблема – «однопартійність» мовлення, партійна пропаганда. На жаль, це так. Вони обстоюють дивну позицію: оскільки вони патріоти, то їм можна те, що іншим заборонено – лаятися в ефірі, матюкатися, подавати необ’єктивну інформацію. Я категорично не підтримую таку позицію. Однак вони практикують таку стилістику», – сказала Герасим’юк.

На думку Герасим’юк, канал обрав роль «переслідуваного», який вдає з себе жертву.

«До речі, жоден раз не запросили до ефіру, впродовж довгого часу раз по раз піднімаючи крик, що Нацрада зробила крок до їхнього закриття. Якщо порахувати ці всі «дзвіночки» то ми вже мали би їх давно «закрити». Що стосується санкцій щодо Прямого – у них одне попередження…Поярков матюкався в ефірі. Глядача привчають до того, що такий рівень мовлення є нормальним. Діти перед телевізором переймають таку стилістику спілкування. Але, бачите, політична мотивація переважає розуміння токсичності таких ефірів», – заявила Герасим’юк.

Очільниця Нацради додала, що стосовно Прямого каналу була застосована санкція, бо канал мав регіональні ліцензії на радіо.

«Напевне, про це ніхто й не чув, яке не було запущено вчасно — порушили терміни і доводили нам, що воно працює. На київській хвилі вони транслюють — але в ефір виходить аудіодоріжка телепередач. Зараз санкція оскаржується в суді, як і самі призначення перевірок. Більше нічого немає», – підкреслила Герасим’юк.





ІНШІ НОВИНИ