Кулеба розповів, які країни можуть відвідати українці

Наприкінці лютого цього року українці можуть відвідати 95 країн із дотриманням карантинних обмежень, із двома новими країнами домовилися про безвіз, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Громадяни України зможуть в’їхати в 95 країн світу, розповів на брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає кореспондент видання “ГОРДОН”.

Міністр не уточнив, які саме це країни, але розповів про безвіз із двома новими країнами: Гренадою і Сент-Вінсентом та Гренадинами, а також заморськими територіями Нідерландів.

“Станом на кінець лютого є 95 країн, які з дотриманням певних [карантинних] обмежень українці можуть відвідати”, – заявив він.

Актуальну інформацію про правила в’їзду або транзиту можна знайти на спеціальному сайті МЗС з інформацією для мандрівників.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Для запобігання поширенню захворювання багато країн закрило кордони або ввело обмеження на в’їзд.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 5 березня, загальна кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 115,6 млн, із них приблизно 65,4 млн – одужало, а майже 2,6 млн – померло.

Деякі країни почали розробляти документ, який підтверджує отримання щеплень проти COVID-19. Такі сертифікати дадуть мандрівникам змогу не проходити карантин і не надавати негативний результат тесту на коронавірус.

Вакцинація проти коронавірусу стартувала в 111 країнах. Станом на 5 березня щеплено понад 279 млн осіб.





ІНШІ НОВИНИ