Україна піднялася в рейтингу соціального прогресу

Україна піднялася в рейтингу соціального прогресу відразу на 17 позицій. Про це свідчать дані, опубліковані на урядовому порталі.

Відзначимо, що за підсумками 2020 року держава зайняла відповідно до рейтингу індексу соціального прогресу (Social Progress Index) аж 63 місце, покращивши свою позицію відразу на 17 місць. Раніше країна була на 80 місці рейтингу.

Всього в рейтингу беруть участь 163 країни світу. Україна в цьому співвідношенні значитися в списку з індексом соціального прогресу в 73,38 балу.

Цей результат випереджає результати Шрі-Ланки, Македонії, Казахстану, Молдови, Росії, Парагваю, Кабо-Верде та інших держав.

Нагадаємо, що згідно з рейтингом економічних свобод, який був складений Heritage Foundation, Україна посідає 127-е місце. Так, серед інших європейських держав наша країна посідає останнє місце.

Відомо, що оцінка економічної свободи України становить 56,2 зі 100, що робить її економіку 127-й серед самих вільних в Індексі-2 021. Україна посідає останнє місце серед 45 країн європейського регіону, а її загальний бал нижче середніх регіональних і світових показників.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ