Помер відомий український політик та письменник Володимир Яворівський

Один із засновників Народного Руху України, народний депутат Верховної Ради кількох скликань та український письменник, Володимир Яворівський помер у віці 78 років.

Про смерть Яворівського у мережі Facebook повідомив його колега та друг Василь Шкляр. Помер чоловік вночі, 17 квітня, однак ймовірну причину смерті наразі не розголошують.

“Тепер він пішов. Донька Леся близько півночі написала мені два слова: “Тато пішов”. Іншого слова вона не змогла вимовити. Не можу і я. Володю, ти пішов. Я вже не зможу тебе обійняти. З невимовним болем обіймаю твоїх рідних”, – поділився сумною звісткою Шкляр.

Зазначимо, що Володимир Яворівський – український письменник, громадсько-політичний діяч, народний депутат України I, II, IV-VІІ скликань. Народився він 11 жовтня 1942 року в селі Теклівка на Вінниччині. За своє життя він очолював Національну спілку письменників України, був одним із засновників Народного руху України та був відважним борцем за Незалежність України. Автор понад 10 романів, 20 збірок оповідань, нарисів, повістей. Лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка за повість “Вічні Кортеліси”.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ