Російські кораблі намагалися перешкодити військовим навчанням України і США

Флагман Морської охорони Держприкордонслужби зустрів корабель Берегової охорони США HAMILTON на відстані більше 100 морських миль від Одеси. При цьому три російських корабля здійснювали поруч небезпечні маневри і створювали перешкоди. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Відзначається, що американські партнери прибули в Україну з дружнім візитом, в рамках якого пройдуть спільні маневри в морі, тренінги з обміну досвідом в оглядових і штурмових операціях, і ділова зустріч представників охоронців морських кордонів і забезпечення безпеки судноплавства двох держав.

За планом спільних навчань, кораблі прикордонних відомств США та України на переході морем відпрацьовували злагодженість дій в міжнародній тактичній групі. Елементи спільного маневрування з нарощуванням складності, в тому числі і з відображенням повітряного нападу, майже не довелося імітувати.

“За усталеною традицією, дії партнерів пильно відслідковували і супроводжували своєю присутністю кораблі РФ. На цей раз на “полювання”вирушили два прикордонних сторожових корабля БО ПС ФСБ РФ проекту “Мисливець”, трохи віддалено, але досить нав’язливо кружляв ще один корабель ЧФ РФ”, – відзначили в ДПСУ і додали, що кораблі країни-агресора то оголошували вигадані координати закритих районів, вимагаючи залишити їх, то небезпечно маневрували і намагалися штучно звузити зону маневру для українського і американського кораблів. Не відповідали на виклики на зв’язок по каналах міжнародної морської безпеки. Зухвале порушення норм міжнародного морського права ретельно зафіксовано та задокументовано українськими прикордонниками.

В ДПСУ відзначили, що ні чотирибальний шторм, ні нахабні витівки «Мисливців» під триколором не завадили партнерам відпрацювати програму маневрів.

Зараз корабель Морської охорони Держприкордонслужби «Григорій Куроп’ятников» і корабель БО США HAMILTON залишаються в морі, продовжуючи спільні навчання. Візит іноземного гостя в порт Одеса запланований на 10 травня.





ІНШІ НОВИНИ