Дощі припиняться зовсім скоро: синоптик розповіла, коли Україну покинуть опади

Таким прогнозом поділилася синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха в ефірі телеканалу “Обозреватель”. За її словами, справжня літня спека найближчим часом в Україні не передбачається, крім південних областей, де традиційно тепліше, ніж на решті території країни.

“На найближчому синоптичному горизонті в більшості регіонів +30 не видно. Можливо, південні області на кінець наступного тижня будуть наближатися до цієї позначки, але стабільних +30 поки немає”, – зазначила Наталія Птуха.

Синоптик пояснила, що на початку літа над Україною розміщується хоч і тепла, але волога повітряна маса, яка сприятиме опадам.

“Ніч і ранок – спокійні, а в другій половині дня починається утворення купчасто-дощових хмар, з яких випадають досить рясні дощі. Вони супроводжуються грозами, місцями градом та шквалами”, – уточнила Наталія Птуха.

Ймовірність опадів зменшиться в суботу, 12 червня, проте в неділю знову передбачаються дощі.

“До вівторка можуть бути короткочасні дощі, хоча вже різної інтенсивності”, – спрогнозувала Птуха. З середини наступного тижня, стверджує синоптик, в Україні може встановитися “більш антициклональна” погода. “Це означає, що буде більше сонечка і менше дощів”, ​​- пояснила вона.





ІНШІ НОВИНИ