Синоптики розповіли, коли чекати похолодання

Метеорологи дали обнадійливий прогноз. Спека в Україні почне спадати не раніше вихідних 26-27 червня, а поки розпечену атмосферу формуватиме антициклон Zoe. Велика спека послабшає до кінця місяця, прогнозує синоптик Наталія Діденко в Facebook.

Антициклон – це область підвищеного атмосферного тиску, яка влітку характеризується посушливою, безвітряною і спекотною погодою. Середня швидкість переміщення антициклонів становить 25-35 км/год. Як правило, вони рухаються із заходу на схід. При антициклонах можуть виникати пилові бурі.

“Ослаблення спеки очікуємо в суботу та неділю. Саме в ці дні в Україні із заходу почне надходити більш прохолодне і вологе атлантичне повітря. Але про це поговоримо трохи пізніше. Поки всім нам варто налаштуватися на спекотну погоду та берегти себе! Не забуваємо про головні убори і п’ємо багато чистої води”, – закликала українців Наталія Діденко.

Короткочасні зливи і грози пройдуть в південних областях і Карпатах, на решті ж території країни переважатиме посушлива погода.

Денні максимуми температури досягнуть + 31-36°.





ІНШІ НОВИНИ