Нещеплені діти повинні навчатися дистанційно – представник МОЗ

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін впевнений, що вакцинацію проти основних захворювань в Україні потрібно зробити обов’язковою.

Про це він заявив в інтерв’ю «Ліга.Life».

Кузін пояснив, що останні спалахи інфекційних хвороб в Україні викликані саме недостатнім рівнем охоплення обов’язковими щепленнями. Він нагадав про спалахи таких захворювань як кір, поліомієліт і дифтерія.

“Всі ці випадки об’єднує те, що була сформована велика когорта невакцинованих дітей”, – акцентував санлікар.

Кузін зазначив, що в більшості випадків діти залишаються без щеплень через активну пропаганду, що вакцинуватися не потрібно. На його думку, також варто посилювати відповідальність за підробку довідок про вакцинацію.

Крім того, Кузін пропонує не допускати до закладів освіти дітей, які не вакциновані і не мають на це об’єктивних причин, медичних протипоказань. Він додав, що такі діти можуть обрати альтернативні методи навчання, зокрема, дистанційний формат.

Головний санлікар країни також виступає за обов’язкову вакцинацію для працівників деяких професій. Так, мова йде про працівників сфер освіти та обслуговування. Кузін вважає, що без щеплень їх не варто допускати до робочих місць.

Натомість для всіх інших забезпечити обов’язковість вакцинації буде досить важко і сам процес контролю не матиме практичного сенсу.

“Це скоріше власний вибір людини”, – підсумував Кузін.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ