Салют, 400 одиниць техніки та п’ять тисяч військових: як пройде святкування Дня Незалежності

В Україні з нагоди 30-ї річниці незалежності пройде військовий парад. Участь у параді візьмуть понад 5 тис. військовиків і 400 одиниць техніки.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на форумі “Україна 30“, трансляцію вів “Прямий”.

“Вперше за 30 років незалежності України заплановано заходи за участю представників і техніки всіх сил сектору безпеки і оборони України та країн-партнерів. На Хрещатику, на Дніпрі, в Одесі, в Чорному морі, наша гордість, ті, хто готовий захистити Україну на суші, на воді і в повітрі”, – сказав Зеленський.

Як розповів полковник, представник Центрального управління безпеки військової служби Збройних сил Руслан Сергієнко, до проведення урочистих заходів залучено понад 5 тис. особового складу, 100 літальних апаратів, 400 одиниць озброєння і техніки.

“Під час проведення параду сплановано провести артилерійський салют з Труханового острова”, – сказав Сергієнко.

Також він зазначив, що з проведенням параду заплановано урочисте проходження бойових кораблів і проліт авіації, а також показ озброєння і військової техніки в Одесі.

Крім цього, на річці Дніпро передбачено урочисте проходження катерів і проліт авіації, показ озброєння і військової техніки.

Також Сергієнко повідомив, що проходження пішої колони вперше передбачає одночасну участь представників усіх сил безпеки і оборони України, кінологічних підрозділів країни і близько 15 країн-партнерів.





ІНШІ НОВИНИ