Чверть усіх польських компаній планують взяти на роботу українців – дослідження

Лише в першій половині цього року видано майже мільйон заяв стосовно працевлаштування українців

Кожна четверта компанія у Польщі планує взяти на роботу працівників з України протягом найближчих 12 місяців. Причому, перед пандемією коронавірусу такі плани мала лише одна десята фірм. Такі дані наводяться в дослідженні компанії Personnel Service – «Барометр польського ринку праці», пише Польське радіо.

«Приводом дедалі більшого зацікавлення влаштуванням на роботу українців є не тільки нестача кадрів, але й попередній позитивний досвід працевлаштування іммігрантів зі Сходу», – йдется в дослідженні.

«Третина польських роботодавців позитивно ставиться до працівників з України», – вказано в опитуванні. Як зазначено, порівняно з попереднім дослідженням, цей показник зріс на три відсоткові пункти.

«Переважна більшість компаній (49%) стверджує, що вони нейтрально налаштовані до українців, а про негативні відчуття повідомляє лише 8% підприємців», – зазначається в опитуванні.

Голова правління Personnel Service Кшиштоф Інґльот зазначив, що «більшість роботодавців ставиться до працівників з України так само, як до працівників з Польщі».

На його думку, нейтральне ставлення вказує, що для багатьох компаній не має значення, чи працює для них поляк, чи українець, коли йдеться про добре виконану роботу.

«Не видно загальмування готовності працевлаштовувати кадри зі Сходу, навіть зараз, коли маємо справу з пандемією. Лише в першій половині цього року видано майже мільйон заяв стосовно працевлаштування осіб зі Сходу, тобто аж на 63% більше, ніж протягом пандемічного 2020 року і на 18% більше, ніж в аналогічний період 2019 року», – вказав Кшиштоф Інґльот.

Серед підприємців, яких запитували про те, що вони найбільше цінують у працівниках зі Сходу, 42% назвали працьовитість, 32% – швидку адаптацію. Троє з десяти респондентів відповіло, що вони цінують працівників з України за лояльність, а одна четверта відзначила легкість та ефективність вивчення польської мови.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ