Щиро любив Україну, море і флот: помер контр-адмірал Микола Костров

Пішов з життя контр-адмірал Микола Михайлович Костров, передає УНН із посиланням на ВМС України.

Маючи за плечима блискучу флотську кар’єру командира і прекрасну освіту, Костров прийшов до лав ВМС ЗС України у складний час їх відродження, коли в умовах шаленої антиукраїнської кампанії в Криму патріоти створювали вітчизняний військовий флот.

З 1993 до 1996 рік обіймав провідні командні посади, очолював штаб національних ВМС. Зробив вагомий внесок у становлення системи управління та підготовки сил, організацію бойового та спеціального чергування. Брав активну участь у підготовці перших далеких походів кораблів ВМС ЗС України, проведенні перших оперативно-тактичних навчань “Море-96”. Після звільнення продовжив громадську діяльність на благо розвитку України як морської держави.

З початком російської агресії у 2014 році активно підтримував відродження ВМС у нових пунктах базування, щедро ділився багатим життєвим і службовим досвідом з новим поколінням флотоводців України.

“Контр-адмірал Микола Костров назавжди залишиться в нашій пам’яті як військовий професіонал найвищого ґатунку, вмілий організатор, мудрий та людяний керівник, який щиро любив Україну, море і флот. Командування ВМС ЗС України висловлює щирі співчуття рідним та близьким Миколи Михайловича”, відзначили у ВМС.





ІНШІ НОВИНИ