Українцям пропонують зменшити кількість вихідних днів

Український інститут національної пам’яті пропонує зробити 8 березня і 1-2 травня звичайними робочими днями, позбавивши їх статусу державних свят.

Автори даного законопроєкту впевнені, що зміна статусу цих свят добре вписується в декомунізацію і посприяє більшій євроінтеграції.

Як повідомляється на сайті Міністерства культури та інформаційної політики, відповідний проєкт закону “Про свята, пам’ятні дати і скорботні дні”, розроблений інститутом, винесений на громадське обговорення.

“Пропонується відмовитися від святкування на державному рівні в якості вихідних – 1 і 2 травня, а також 8 березня. Ці міжнародні дні були встановлені, як масові свята і вихідні дні в Україні з перших днів більшовицької влади, впроваджувалися на підтримку соціально-політичних рухів”, – йдеться в документі.

Зазначається, що цей законопроєкт визначає перелік свят, пам’ятних дат, скорботних днів в Україні, які мають загальнодержавне значення, регулює порядок їх встановлення і особливості святкування з метою відновлення і забезпечення національної пам’яті українського народу, забезпечення права громадян на свободу совісті, а також сприяння незалежному забезпеченню національних інтересів.





ІНШІ НОВИНИ