Ймовірно, наступного року Папа Франциск поїде в Україну

Про можливий візит понтифіка до України повідомив Львівський римо-католицький архієпископ Мечислав Мокшицький.

Про це львівський латинський митрополит повідомив в інтерв’ю польському католицькому часопису eKAI.

Відповідаючи на питання про те, чи можливий візит глави Католицької церкви, Мечислав Мокшицький заявив наступне.

“Я дізнався, що Святий Отець планує такий візит наступного року”, – сказав він.

Редакція «Вголос» звернулась за коментарем до Львівської архідієцезії Римо-католицької церкви. В душпастирстві з питань ЗМІ повідомили, що наразі митрополит Мокшицький перебуває у Римі, відтак, прокоментувати цю ситуацію детально зараз змоги не має.

Зауважимо, що першим понтифіком, що відвідав Україну, був папа Іван Павло ІІ. У 2001-у році він здійснив свій візит до українських вірних, під час якого провів масштабні богослужіння у Львові та в Києві. У Львові на папську літургію зібралось понад 2 мільйони вірних.

Саме під час цього візиту стало відомо про дарування предстоятелю УГКЦ Любомиру Гузару титулу кардинала. Також під час візиту було закладено перший камінь під будівництво Львівської духовної семінарії УГКЦ та корпусів Українського Католицького університету на вулиці Хуторівка. Зараз вона має назву проспекту святого Івана Павла ІІ.

Папа Римський — видимий голова Католицької церкви. Єпископ Римський, наступник святого апостола Петра, вікарій Ісуса Христа на Землі. Західний патріарх Латинської церкви, перший серед п’яти великих християнських патріархів — Рима, Константинополя, Александрії, Антіохії і Єрусалима. Голова Ватиканської держави (з 1929) і Святого Престолу.

Він очолює найбільшу організовану релігійну конфесію у світі – Католицьку Церкву. Римо-Католицька церква та 22 церкви власного обряду утворюють одну конфесію, яка налічує понад 1,2 млрд вірних у всьому світі.

Наразі престол понтифіка займає Франциск. До обрання папою він був відомий як кардинал Хорхе Бергольйо, та служив архієпископом столиці Аргентини, міста Буенос-Айрес. Нагадаємо, нещодавно циркулювала інформація, що папа Франциск може добровільно зректись престолу через стан здоров’я.





ІНШІ НОВИНИ