У Міносвіти затвердили правила прийому до ВНЗ у 2022 році

Міністерство освіти і науки України затвердило Умови прийому до ВНЗ країни на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році.

Документ вже підписав глава відомства Сергій Шкарлет.

Зазначається, що у 2022 році для вступу приймаються сертифікати зовнішнього оцінювання 2019, 2020, 2021 та 2022 років.

Абсолютна більшість вступників подавати заяви про вступ в електронній формі. Реєстрація електронних кабінетів вступників для вступу на перший курс розпочнеться 1 липня.

Прийом документів від вступників розпочнеться 14 липня і закінчиться 16 Липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів та 22 липня – для осіб, які вступають за результатами ЗНО а також вступних іспитів і творчих конкурсів.

Вступні іспити, творчі конкурси проводитимуться у декілька потоків з 01 по 13 липня включно. Водночас у період з 14 по 22 липня можуть проводитися додаткові сесії іспитів або творчих конкурсів для абітурієнтів, які вступатимуть на контрактну форму навчання.

Співбесіди будуть проведені з 17 по 19 липня. Формування рейтингових списків абітурієнтів, які вступатимуть на підставі результатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів, надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих здобувати вищу освіту за кошти державного або місцевого бюджету відбудеться не пізніше 27 липня.

Абітурієнти, які отримали рекомендації для зарахування, повинні виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 04 Серпня. Зарахування абітурієнтів за кошти державного або місцевого бюджету буде проведено 5 серпня. У свою чергу, зарахування абітурієнтів, які навчатимуться на контрактній основі відбудеться не пізніше 30 Вересня.





ІНШІ НОВИНИ