Геращенко записала звернення до Зеленського та дала йому 24 години: відео

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко звернулася до кандидата в президенти Володимира Зеленського з вимогою протягом 24 годин вибачитися перед людьми з синдромом Дауна та людьми з особливими потребами.

“Ми багато працювали над впровадженням інклюзивної освіти, а також боролися за права дітей з особливими потребами на працевлаштування та на самореалізацію. Європа — це в першу чергу повага до прав людини, повага до інших людей”, — сказала вона у своєму відеозверненні, опублікованому у Facebook.

Геращенко зазначила, що у своєму серіалі “Слуга народу” Зеленський принижує більшу частину українців, називає людей даунами в образливому і неприпустимому для політика тоні.

За її словами, є відкритий лист від батьків “дітей сонця” з вимогою публічно вибачитися, і вона приєднується до цих вимог.

“Не може політик, який претендує на найвищу посаду в державі, принижувати у своїх кварталах і куплетах людей з особливими потребами, з фізичними вадами, людей іншої сексуальної орієнтації, запускати сексистські жарти, знущатися з інших”, — сказала Геращенко.

“Визнати помилку і вибачитися — це не страшно. Це правильно. Я висловлюю свою солідарність всім батькам дітей з аутизмом, з синдромом Дауна, людям з особливими потребами, з проблемами дикції, людям іншої сексуальної орієнтації, різним громадянам України, бо ми всі — рівні, хоча і різні”, — заявила політик.

Вона припустила, що у Зеленського вистачить мужності і такту вирізати образливі слова з серіалу і реприз на своїх концертах і вибачитися перед усіма людьми з проблемами, з яких він знущався всі ці роки.


Джерело





ІНШІ НОВИНИ