СБУ схопила поліцейського, який “зливав” спецслужбам РФ таємну інформацію про МВС та ЗСУ

Співробітник ГУ Нацполіції співпрацював із російськими спецслужбами і передавав їм таємну інформацію МВС, Нацполіції, інформацію про розташування військових підрозділів на Харківщині, а також про ті підрозділи, які беруть участь в АТО та ООС. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисник передавав куратору з РФ дані про склад сил, щозаймаються територіальною обороною, укомплектування частин служби охорони порядку, мобілізаційні плани спецформувань Національної поліції тощо.

Поліцейський також збирав інформацію про патріотично налаштованих мешканців Харківського регіону. Цю “підбірку” матеріалів він назвав “Нацисти та їх посібники у м. Харків”. У цій “збірці” є активісти громадських-політичних об’єднань, волонтерських рухів, добровольці Національної гвардії, учасники АТО та інші.

Оперативники спецслужби встановили, що українського поліцейського завербував офіцер російської розвідки, коли той перебував у місті Бєлгород (РФ) через те, що поліцейський лояльно ставився до політики влади РФ.

Для зв’язку та передачі зібраних відомостей використовували програми шифрування електронних повідомлень, а також особисті зустрічі на території Бєлгородської області РФ. Під час перетину кордону поліцейський розповідав українським прикордонникам, що їде “на 2-3 дні до родичів”.

9 квітня контррозвідники СБУ затримали зловмисника.

Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили магнітні носії інформації з грифом обмеження доступу, а також комп’ютер, на якому оброблялися розвідувальні відомості.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ