Путін дозволив роздати паспорти Росії в “Л/ДНР”: всі подробиці

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окремих районів Луганської та Донецької областей України.

Указ “Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийом у громадянство Росії у спрощеному порядку” опублікований на сайті Кремля.

Зазначається, що указ видано з “метою захисту прав і свобод людини і громадянина, керуючись загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права”.

“Встановити, що особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявами про прийом у громадянство Російської Федерації у спрощеному порядку згідно з частиною восьмої статті 14 Федерального закону від 31 травня 2002 № 62-ФЗ “Про громадянство Російської Федерації”, — йдеться у документі.

Згідно з указом МВС, МЗС, ФСБ, Росгвардії, главам суб’єктів РФ, на територіях яких розташовані уповноважені органи МВС, доручається “забезпечити умови для складання особами, щодо яких ухвалене рішення про прийняття у громадянство РФ, Присяги громадянина Російської Федерації”.

Повідомляється, що указ Путіна набуває чинності від дня його офіційного опублікування, тобто з 24 квітня 2019 року.

Раніше помічник Путіна Владислав Сурков заявив, що рішення про видачу жителям Донбасу російських паспортів є “справедливим і природним” кроком.

“Це вкрай важлива подія для громадян Донецької та Луганської народних республік. Це обов’язок Росії перед людьми, які говорять і думають російською, які зараз опинилися у дуже важкій ситуації через репресивні дії київського режиму. Україна відмовляється визнавати їх своїми громадянами, вводячи економічну блокаду, не допускаючи їх на вибори, застосовуючи проти них військову силу”, — заявив чиновник Кремля, пише ТАСС.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ