У Харкові 15 осіб насильно утримували в “реабілітаційному центрі”

У Харкові правоохоронці припинили діяльність псевдореабілітаціонного центру, в якому насильно утримували 15 осіб. Про це в середу, 15 травня, повідомляє прес-служба Нацполіціі.

За даними правоохоронців, жодного лікування “центр” не надавав. У його штаті не було навіть лікарів, однак пацієнтів силою змушували приймати невідомі препарати.

Зловмисники обіцяли хворим або їхнім родичам повноцінне лікування і всебічну психологічну допомогу. Вартість лікування визначалася організаторами залежно від платоспроможності родичів і становила від 8 000 до 15 000 гривень в місяць. Насправді на утримання хворих витрачалися мінімальні суми, зазначили в поліції.

Після отримання грошей, організатори розміщували пацієнтів в орендованому приватному будинку на території Харківського району, вікна якого були обладнані металевими ґратами. Вони не мали можливості вільно виходити з приміщення, користуватися мобільними пристроями. За найменші провини пацієнтів до двох діб утримували в закритому приміщенні пов’язаними.

В ході проведення обшуку закладу було виявлено та вилучено 15 блістерів лікарських засобів. Також в будинку директора даного “центру” виявили і вилучили наручники, пістолет Форт, патрони до нього, банківські картки, мобільні телефони, блокноти з бухгалтерськими записами і лікарські препарати. Слідчі дії тривають.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ