Дорожче за нові: “Укрзалізницю” викрили в екстремально дорогому ремонті

Філія “Укрзалізниці” за результатами тендерів планує укласти угоди з ТОВ “Еко Тих Сервіс” по ремонту систем кондиціонування повітря пасажирських вагонів на загальну суму 3,60 млн грн, що є сильно завищеною вартістю.

Як повідомляє “Залізниця без Корупції”, всього планується відремонтувати 47 компресорів серії 1П20 і 5М, які входять в систему кондиціонування пасажирських вагонів. Роботи повинні бути виконані в депо Маріуполя, Львова та Ужгорода.

Вартість ремонту одного компресора типу 1П20 обійдеться УЗ в 78,2 тис. грн з ПДВ. Тоді як новий компресор 1П20 коштує в роздріб від 12 тис. грн до 30 тис. грн.

Було проведено два тендери і переможцем обох стала “Еко Тих Сервіс” з найнижчою пропозицією. Ця фірма була створена менше п’яти місяців тому – 29 грудня 2018 року.

Директором ТОВ “Еко Тих Сервіс” з 25 березня цього року призначили Кравцова Костянтина Вікторовича, який зареєстрований в Луганську. Він є співзасновником фірми разом з киянином Віталієм Вовкодавом.

Кравцов також вказаний директором компаній ТОВ “Схід-Інвест”, ТОВ “Восток-Інвест Плюс”, ТОВ “Донремдізель”. Перші дві фірми мають багатомільйонні контракти з “Укрзалізницею”.

“Еко Тех Сервіс” зареєстровано в житловій шістнадцятиповерхівці в столиці, по вулиці Княжий Затон 2/30. Оскільки в адресі реєстрації не вказано номер квартири або приміщення, то знайти фірму буде дуже важко.

Замовник вимагав від учасника надати довідки про персонал і кваліфікованих працівників, які будуть виконувати роботи або наявність технічної бази, тому невідомо чи має ця фірма власний штат або виробництво.

У тендерній документації “Еко Тих Сервіс” вказало, що вже нібито має досвід виконання аналогічних послуг з ремонту систем кондиціонування пасажирських вагонів для казахської “КЗ-ЖОЛМАШ”. Сума угоди – трохи менше $10 тис.

Відзначається, що конкурентом “Еко Тих Сервіс” було ТОВ “НТП “Трансінвест”, яке відіграє ключову роль в постачанні на УЗ російських запчастин за завищеною ціною.

Третім учасником обох тендерів було ТОВ “Виробниче підприємство” Компресор “товариство з обмеженою відповідальністю” Юрія Малахова з Мелітополя Запорізької області. Фірма подала пропозиції на рівні очікуваної ціни залізничників. В ході торгів жодне підприємство не зробило крок на зниження.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ