На Рівненщині розбився військовий вертоліт: четверо загинули

У ніч з 29 на 30 травня на Рівненщині біля села Сестрятин розбився вертоліт “Мі-8” авіації Сухопутних військ Збройних сил України. Зв’язок із вертольотом втратили о 23:27.

На момент трагедії він здійснював навчально-тренувальний політ. За попередньою інформацією, загинули четверо членів екіпажу, повідомляється на сторінці Сухопутних військ ЗСУ у Facebook.

Серед загиблих були командир 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України (місто Броди Львівської області) полковник Ігор Мазепа, льотчик-штурман, старший лейтенант Владислав Попенко, бортовий авіаційний технік-інструктор, капітан Василь Романюк та бортовий авіаційний технік, старший лейтенант Павло Дацюк.

Також в мережі з’явилися перші фото з місця трагедії. За попередньою інформацією, тіла двох льотчиків уже знайдені, пошукова операція триває.

Прес-секретар командування Сухопутних військ ЗСУ Іван Ареф’єв в ефірі ObozTV повідомив, що розслідування катастрофи перебуває на контролі президента України, який “поставив завдання начальнику Генштабу взяти під особистий контроль це питання”.

На місці катастрофи працюють рятувальники і правоохоронці, також туди виїхала комісія із представників Міністерства оборони України, Генерального штабу та командування СВ ЗСУ.

Причини авіакатастрофи з’ясовуються. Керівництво Міністерства оборони, Генерального штабу та командування Сухопутних військ ЗС України висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким із приводу трагічної загибелі льотчиків.

ДБР розслідує катастрофу армійського Мі-8 і загибель чотирьох військових за статтею про порушення правил польотів.

“Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює військова прокуратура Рівненського гарнізону… Наразі слідчі ДБР працюють на місці події і з’ясовують обставини авіакатастрофи. Кримінальне провадження розслідується за ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів)”, — йдеться у повідомленні.


Джерело

 





ІНШІ НОВИНИ