У Києві затримали податківців-хабарників

Державне бюро розслідувань і Національна поліція України спіймали у Києві на гарячому двох податківців-корупціонерів. Хабар у розмірі $12 тис. отримували заступник начальника відділу ГУ ДФС у Києві та слідчий цього ж управління ДФС.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Генеральна прокуратура України, написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови ДБР Ольга Варченко.

“За даними слідства, зазначені особи вимагали $12 тис. у виконавчого директора одного з підприємств міста Одеса за повернення вилучених під час обшуків документів і припинення кримінального переслідування. Їх затримали в порядку статті 208 Кримінального кодексу України після отримання коштів”, – розповіла вона.

Зараз проводяться першочергові слідчі дії та вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру в отриманні неправомірної вигоди посадовою особою, поєднану з вимаганням такої вигоди і скоєну за попередньою змовою групою осіб (частина 3 статті 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років з конфіскацією майна

Джерело