Названо підозрюваних в аварії МН17 на Донбасі: з’явилася реакція України

СБУ оголосила підозри чотирьом фігурантам справи про катастрофу Boeing 777 рейсу MH17 на Донбасі, внаслідок якої загинули 298 осіб.

Йдеться про громадян РФ, терористів “ДНР” Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського, Олега Пулатова і українця Леоніда Харченка, повідомили в прес-службі СБУ. Підозри в особливо тяжкому злочині були опубліковані офіційно для всіх чотирьох.

Гіркіну і Дубінському інкримінують організацію терористичного акту за попередньою змовою осіб, Пулатову – пособництво.

“Гіркін із метою порушення громадського порядку, залякування населення та провокації воєнного конфлікту, брав участь в організації терористичного акту і застосування зброї ЗС Росії”, – йдеться в документі.

Щодо Пулатова в повістці зазначається, що він допомагав у реалізації злочинного плану іншим фігурантам.

Генпрокурор України Юрій Луценко наголосив, що це – тільки перші підозри й далі будуть нові, також складені на основі розслідування міжнародної групи Bellingcat.

“Українські правоохоронці разом із іншими членами міжнародної слідчої групи допитали як свідків 259 осіб, у мережі досліджували майже 5,5 мільярда сторінок сайтів, із яких збережені 700 млн сторінок, що мають значення для слідства”, – повідомив Луценко.

Щодо результатів слідства також висловився глава МЗС України Павло Клімкін.

“Розслідування чітко вказує на те, хто вчинив злочин, хто і звідки керував. Винні обов’язково будуть покарані”, – підкреслив він.

Пізніше на сайті СБУ опублікували не тільки підозри, але й повістки на 12 серпня для Гіркіна, Дубінського й Пулатова.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ