Дав наказ штурмувати Майдан: суд відпустив скандального ексначальника СБУ Києва

Шевченківський райсуд Києва відпустив під домашній арешт підозрюваного у злочинах проти учасників Євромайдану колишнього начальника столичного управління СБУ Олександра Щеголєва.

Йому змінили запобіжний захід 26 червнята присудили носіння електронного браслету, пише Insider. Рішення не підлягає оскарженню.

Засідання щодо зміни запобіжного заходу проходили два дні поспіль – захист наполягав на будь-якому рішенні, крім постійного перебування від вартою.

Адвокат підозрюваного повідомив, що його підзахисний не несе ніяких ризиків, через що утримання в СІЗО було б обов’язковим. Прокуратура ж відповіла, що також не існує жодних доказів, які підтверджували б безпечність Щеголєва.

“Я хочу звернути увагу на цинічність підходу захисту до дослідження ефіру телеканала. Хочу нагадати, що ми могли дивитися в онлайні фактичне вчинення злочину. Ми бачили різні наслідки дій спецпризначенців”, – підкреслив прокурор.

У матеріалах слідства Щеголєв проходить як особа, яка віддала наказ почати спецоперацію “Бумеранг” – так звані антитерористичні заходи 18 лютого 2014 року. Він же віддав наказ штурмувати Будинок профспілок.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ