Завербували в Генштабі: працівник підприємства “Укроборонпром” передавав секретні дані в Росію

Працівник одного з підприємств “Укроборонпрому” в 2014 році був завербований Генштабом Збройних сил Росії та передавав їм дані про український оборонно-промисловий комплекс (ОПК).

Мешканець Запоріжжя збирав і готував зведення інформації про функціонування ОПК і соціально-політичну обстановку в Запорізькій області, повідомили на сторінці СБУ в Facebook (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

“Дані він відправляв по каналах електронного зв’язку та передавав їх під час зустрічей на території Росії, Білорусі та окупованого Криму”, – уточнили правоохоронці.

Його затримали під час перетину кордону з розвідувальними матеріалами. При собі у нього в електронному вигляді була секретна інформації, а під час обшуків вдома знайшли інші підтвердження його злочинів.

Флешки з розвідданими він ховав у шкарпетках. Чоловікові інкримінують державну зраду, його помістили під арешт.

Нагадаємо, у травні житель Маріуполя Богдан Бодунов (Ковальчук) розповів про те, як став агентом російської спецслужби і що входило в його обов’язки.

Чоловік підписав “вербальну угоду” з ФСБ, коли поїхав на заробітки в РФ, але вже незабаром його переманили на бік українських контррозвідників.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ