НАБУ влаштувала масштабні обшуки на Черкащині: в справі замішаний депутат

Детективи НАБУ 4 липня провели обшук в квартирі депутата Черкаської обласної ради Михайла Мушієка в рамках кримінального провадження про можливе недостовірне декларування.

Про це йдеться в постанові слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва Вікторії Жовноватюк від 11 липня, передає “Слово і Діло”.

За версією слідства, депутат міг недостовірно заповнити електронні декларації за 2017-2018 роки, які відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Детективи вважають, що Мушієк в цих деклараціях не вказав відомості про витрату 994 тис. гривень в якості оплати пайового внеску в обслуговуючому кооперативі “Житлово-будівельний кооператив “Черкасибуд 17”.

У зв’язку з цим детективи провели обшук у помешканні Мушієка. Так, в ході слідчої дії правоохоронці вилучили низку документів, що містять відомості про витрати депутата і про виконавців робіт, хоча сам політик заперечував факт укладення договорів про пайову участь з ОК МЖК “Черкасибуд 17”.

Крім того, у депутата знайшли копії судових постанов, винесених в рамках кримінального провадження щодо нього, зокрема, про тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи на гараж, який знаходиться у володінні Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міськради, а також про тимчасовий доступ до документів ОК МЖК “Черкасибуд 17” за договорами про сплату пайових внесків Мушієка.

Водночас детектив вказував, що хоч постановою суду і не було надано прямого дозволу на вилучення цих речей, але вони мають значення для кримінального провадження. Тому в НАБУ просили суд накласти арешт на вилучене майно, зокрема, квитанції; заяви на видачу та виплату грошей; акт здачі-приймання робіт; акт виконаних робіт; рахунок-фактура та інше. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ