“Сепаратизм!” На Закарпатті розгорівся скандал через Угорщину

Служба безпеки України (СБУ) зареєструвала кримінальне провадження за фактом розміщення на першій сторінці газети Kárpátalja частини Закарпатської області в кольорах угорського національного прапора.

За даними прес-служби відомства, на зазначеній території балотуються кандидати в народні депутати від угорської меншини (УІО №68, 69, 73).

“Таке зображення містить ознаки посягання на територіальну цілісність України і може спровокувати сепаратистські настрої в середовищі угорської національної меншини”, – відзначили в СБУ.

“Сепаратизм!” На Закарпатті розгорівся скандал через Угорщину
Крім того, в спецслужбі підкреслили, що поширення друкованих матеріалів з вказаною карткою є публічним закликів до зміни кордонів України і порушує Конституцію.

Відомості внесені до ЕРДР за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

На ілюстрацію в газеті раніше звернув увагу заступник міністра закордонних справ Єгор Божок.

“На першій сторінці газети “Карпаталія” ГО “Товариство угорської культури Закарпаття” під гаслом “Угорець, вставай! “Ілюстрована приналежність до Угорщини низки територій України. Сепаратизм! ГПУ і СБУ повинні ініціювати виробництво. Підписав листа”, – написав Божок в своєму Twitter.


Джерело

 





ІНШІ НОВИНИ