Збитків на 93 млн грн: Рябошапка в Раді зажадав зняти недоторканність із Дубневича

Генеральна прокуратура України звернулася до Регламентного комітету Верховної Ради з проханням зняти депутатську недоторканність з народного депутата від групи “За майбутнє” Ярослава Дубневича.

У середу, 30 жовтня, глава ГПУ Руслан Рябошапка виступив з відповідною заявою в парламенті, передає “Інтерфакс-Україна”.

Йдеться про підозру Дубневича в причетності до розкрадання коштів при проведенні державних закупівель. Йому приписують тиск на керівництво “Укрзалізниці”, що призвело до збитків у сумі понад 93 млн грн.

Так, Рябошапка, на засіданні Регламентного комітету заявив, що у ГПУ достатньо доказів, щоб справа була розслідувана і розглянута в суді. Були продемонстровані аудіоматеріали, які повинні підтвердити вину Дубневича.

Нардеп же у відповідь запевнив, що злочину не вчиняв і доказів проти нього бути не може. Дубневич нагадав, що це вже п’яте подання на зняття з нього недоторканності у цій справі.

“Бачу тільки політичне підґрунтя. В тексті (подання – Ред.) нічого не змінено. Я злочинів не скоював”, – прокоментував він.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ